Nem tervezi a BKK a 95-ös busz útvonalmódosítását

Nemrégiben érkezett egy olvasói javaslat a 10.kerület.ittlakunk.hu-ra a 95-ös busz útvonalmódosítására, amely szerint a végállomások a Keleti pályaudvaron illetve a Határ úton lennének.

A 10.kerület.ittlakunk.hu megkérdezte a BKK-t, hogy lehetségesnek tartják-e a busz útvonalának módosítását. A válaszuk alább olvasható.

“A 95-ös autóbusz kapcsán már az M4-es metró átadásakor bevezetett új felszíni hálózatról tartott Társadalmi Egyeztetés során érkeztek olyan javaslatok, amelyek a járat Keleti pályaudvarig történő meghosszabbítását javasolták, hogy közvetlenül elérhetővé váljon az új metróvonal. Tekintettel azonban arra, hogy a meghosszabbítás által érintett Kerepesi úton az M2-es metró valamint a 80-as és 80A jelzésű trolibuszok sűrű, színvonalas kiszolgálást nyújtanak, a meghosszabbítás nem lenne megtérülő. A Határ útig történő meghosszabbítás a BKK részletes vizsgálat nélküli előzetes véleménye szerint szintén nem hoz akkora hasznot, amely a Felsőcsatári út és Kőbánya-Kispest közti jelenleg is sűrű, színvonalas autóbusz-közlekedéssel, valamint a Kőbánya-Kispest és Határ út között közlekedő M3-as metróval párhuzamos üzemet indokolttá tenne.”

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu