Bringatúra a Rákos-patak mentén vasárnap

Fedezd fel a Rákos-patakot!
Április 2-án tekerj végig velünk a Rákos-patak budapesti szakaszán Rákoscsabától a Dunáig!

A Magyar Kerékpárosklub, a Budapest Zöldutak és a Zöld XVII Egyesület közös szervezésű, ingyenes túrája.

2017.03.27_MKK_Bringatura a Rakos-patak menten

A Rákos-patak Budapest kissé elfelejtett, sok helyen betonmederbe szorított vízfolyása. Kevesen tudják, hogy a városon belül szinte érintetlen területek is kísérik, és a patak számos szállal kötődik a város és országunk múltjához is: ehhez elég csak a rákosmezei országgyűlésekre gondolni. A városhatáron belüli 16 kilométeren erdők, rétek, kertvárosi házak, vasúti területek váltogatják egymást, kellemes változatosságot biztosítva annak, akik végigjárja ezt az utat. Ma ez még bizonyos helyeken igen kalandos, de egy kis helyismerettel könnyen végigjárható.
A túra egyik apropója, hogy a városvezetés elhatározta: uniós pénzből kerékpáros folyosót létesít a teljes budapesti szakaszon, ami 2-3 éven belül elkészülhet.

A túra közben több helyen megállunk, és a Rákos-patak és környékének múltjáról, természeti értékeiről és a várható fejlesztésekről is beszélünk majd.

(Utóbbiról itt olvashatsz: http://kerekparosklub.hu/ibikebudapest/vekop_euforras_budapest_kerekpar_fejlesztes_javaslat_kerekparosklub)

Találkozó: április 2., vasárnap, 14:00, Rákoscsaba vasútállomás.
Akik a város belső részéről vagy Budáról jönnek, a 13:35-kor a Keleti pályaudvarról Hatvan felé induló S80 személyvonattal tudják megközelíteni a helyszínt. A túra időtartalma kb. 3,5 óra, és mivel a patak torkolatától nincs messze a Magyar Kerékpárosklub dunaparti (13. Kárpát utca 48.) irodája, a résztvevőket itt egy kis frissítő várja majd.

Jótanácsok: az útvonal néhol földúton vezet, így ennek megfelelő kerékpárral érdemes jönni. Két helyen lépcsőzni is kell, tehát számíts arra, hogy itt tolni/cipelni kell a biciklit.

Az esemény Facebook oldala itt érhető el.