Online Diótörő december 24-én

A Magyar Operaház – a koronavírus járvány miatti kijárási korlátozásokhoz alkalmazkodva – idén az interneten teszi megtekinthetővé – ingyenesen – a klasszikus karácsonyi balettelőadás, a Diótörő egy korábbi felvételét, ami az alábbi Facebook linken, illetve az ORIGO hírportálon tekinthető meg december 24-én, csütörtökön 15:00 órától, valamint visszanézhető marad egészen péntek éjfélig.

https://www.facebook.com/events/395417318341403/

Az idei év számos törölt előadása közül talán egy sem hiányzik annyira a közönségnek, mint az adventi időszak elmaradhatatlan mesebalettje, A diótörő. 2020. december 24-én ezért az OperaLive-sorozat különkiadásában a teljes előadás felvételét közvetítjük ingyenesen 15:00 órától az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Vaszilij Vajnonen koreográfus és Oláh Gusztáv díszlettervező emlékének adózva a Magyar Nemzeti Balett a klasszikus balett hagyományait követő, de a XXI. század táncművészeti és látványvilágbeli elvárásainak megfelelő új feldolgozással, Rományi Nóra új jelmezeivel és Vavrinecz Beáta díszleteivel lépett színre. Csajkovszkij varázslatos muzsikájára egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát.

A főbb szerepekben: Sarkissova Karina, Leblanc Gergely, Komarov Alekszandr, Radziush MikalaiKözreműködik a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, a Magyar Állami Operaház Zenekara és Gyermekkara (a Gyermekkar vezetője: Hajzer Nikolett).

Karmester: Déri András
A felvétel 2016. december 10-én készült az Operaházban.

Felhívjuk tisztelt Nézőink figyelmét, hogy az előadás csak 2020. december 25-én éjfélig lesz visszanézhető!

Rendszeres nézőinknek A diótörő előadás ingyenes megtekintését a jegy.hu felületén ajánljuk, ahol regisztrációért cserébe 10%-os kedvezményt vehetnek igényben az Opera Otthonra 2021. januári közvetítéseire.

A diótörő regisztráció nélkül ingyenesen megtekinthető az Opera Facebook-oldalán és az ORIGO hírportálon.

Forrás: Operaház Facebook eseménye