2015. év

2015.04.25  Elnökségi ülés napirendi pontjai

– Az Egyesület bejegyzése.

– Adminisztrációs alapelvek.

– Adószám, KSH-szám igénylése, bankszámla nyitása.

– Közgyűlés összehívása.

– Tervek és célok 2015-re.

 

2015.05.27  Közgyűlés napirendi pontjai

Beszámoló az Egyesület bejegyzéséről, adószám igénylésről, adminisztrációs feladatok.

2015.04.08-án kelt a Fővárosi Törvényszék bejegyző végzése: 12.Pk.60.559/2014/6. Szervezet nyilvántartási száma: 01-02-0015800. A bírósági honlap civil szervezet nyilvántartásában még mindig nem található meg a Pongrác Egyesület. Adószám és KSH szám igénylést 2015.04.29-én elindítva. Adminisztráció: iratkezelés, leltározás, pénzkezelés, könyvelés módja 2015-ben.2015.05.27_PE_Kozgyules

Nyilvánosság: a pongractelep.hu honlap mellett a pongracegyesulet@gmail.com a hivatalos e-mail fiók, amit cél szerint @pongractelep.hu típusú e-mail fiókra kell kicserélni, amint lehet. Postaládát kell beszerezni, amit a Pongrác Közösségi Ház (az egyesület bejegyzett székhelye) előterében lehet felszerelni. A “Kis-Pongrác lakótelep” Facebook közösségi oldalt június hónapban átveszi az Egyesület az oldalt létrehozó Kis-Pongrác projekttől. Átvétel után közönségszavazás alapján átnevezhető “Pongráctelep” vagy “Pongrác (út) 9.” névre.

Bankszámlát a civil szervezetek által ajánlott MagNet Magyar Közösségi Banknál fog nyitni az Egyesület, az adószám megkapása után.

Tagsági díjakat az adószám és bankszámlaszám megléte után lehet beszedni.

A véget érőben lévő Kis-Pongrác projekt rövid összefoglalása, megvitatása.

2015. évi feladatok, célkitűzések:

Legfontosabb az Egyesület megismertetése a pongráctelepi lakókkal és további, aktív tagok toborzása, valamint hivatalos kapcsolatfelvétel a kőbányai önkormányzattal.

– Helyi nyilvánosság: a pongractelep.hu honlap és a Facebook-oldal mellett fontos cél az eddig ad-hoc jelleggel kiadott Vagyunk! c. nyomtatott hírlevélből 2015-ben is megjelentetni egy-két számot, 2016-ra rendszeres megjelentetési modellt kidolgozni. Lakótelepi aktuális témákban vitaestek, körbeszélgetések szervezése, lehetőleg a társasházak közös képviselőinek bevonásával.

– Érdekképviselet: helyi témák, ügyek, problémák megfogalmazása a kerületi önkormányzat és szervei és egyéb hatóságok, szervezetek felé, pl. közbiztonság, játszótér, zajártalom, stb.; valamint Pongráctelepen belüli kisebb érdekcsoportok, érdekek feltárása és legalább egy-egy elhivatott képviselőjüknek bevonása az Egyesületbe tagként (pl. kutyasétáltatók, kertészkedők, közbiztonságért tenni is kész lakosok, garázstulajdonosok, stb.).

– Helytörténeti rendezvény: 2015. november-decemberben lesz 75. évfordulója, hogy beköltöztek az első lakók a 20 házba. Ennek alkalmából az Egyesület szervezzen kisebb megemlékezést, a várható késő őszi időjárásra tekintettel inkább csak a Közösségi Házban.

– Helyi védettség alá eső pongráctelepi műalkotások restaurálása: a Mackók c. szobor és a régi 2., 6. és 16. épület falán látható nagyméretű fali képek (ún. sgraffitók a négy évszak témájában: Nyár, Tavasz, Tél). A restauráláshoz pályázati források és szakmai kapcsolatok felkutatása, együttműködésben a kerületi önkormányzattal és az érintett társasházakkal.

– Szeméttárolási helyzet javítása: a közterületen tárolni kényszerült háztartási és kék-sárga szelektív kukákat jobb lenne zárható házikóban tárolni, hogy ne férjenek hozzá a mindent szétcincáló hajléktalanok és az illetéktelen szemetelők. Az OTP Bank társasházaknak kiírt pályázatára egy minta pályázati anyag kidolgozása, beadása, ami később is felhasználható lesz.