Már lehet Maróth Miklósra szavazni a Prima Primissimán

Október elejétől november végéig lehet sms-ben szavazni a Prima Primissima 2016-os jelöltjeire. Mint arról már hírt adtunk, az idei jelöltek között, a Magyar tudomány kategórián belül van egy Pongráctelepről elszármazott jelölt, Maróth Miklós klasszika filológus, orientalista, a Pázmány Egyetem bölcsészettudományi karának első dékánja, később az MTA alelnöke.

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban; célja „a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének pártoktól független erősítése”. A díjat 2013-tól kezdve Csányi Sándor és az OTP Bank gondozza és finanszírozza tovább.

A 2016. évi Prima Primissima díj tíz kategóriájának harminc jelöltje közül – a szakmai elismerésen kívül – a közönség által legtöbb szavazatot kapott Prima a Demján Sándor által felajánlott 15 millió forinttal járó Közönségdíjban részesül. Akik most Prima Primissima jelöltek, ők már Prima díjban részesülnek, és december elején egy “zsűri” választja ki  kategóriánként a 3-3 Primából a Prima Primissimákat, valamint az sms szavazással egy közönségdíjas jelölt is Prima Primissima lesz. (A prima szó latinul elsőt, legjobbat jelent, a primissima pedig a jelző felsőfoka.)

2016.10.08_Prima Primissima sms szavazas

A teljes jelöltlista ezen a honlapon érhető el, sms-ben szavazni a 06-70-707-7000 telefonszámon lehet (tehát ez nem emelt díjas szám). A szavazás szabályzata itt olvasható, aki Maróth Miklósra szavaz, 11-es kódot küldjön sms-ben (egy telefonszámról legfeljebb egyszer lehet szavazatot küldeni ugyanarra a jelöltre, a szavazók között egy autót sorsolnak ki). Reményeink szerint októberben sikerül egy beszélgetésen keresztül kicsit részletesebben is bemutatni őt.

Forrás: www.primissima.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük