Felépül a Mázsa téri sportkomplexum

Felépül a Mázsa téren az új uszoda és kosárlabda csarnok. 

Kép: Kőbányai Hírek

Világgazdaság írta meg, hogy a Magyar Építő Zrt. és a Záév Zrt. tartalékkeret nélkül nettó 47 milliárd forintos közös ajánlata nyerte a kőbányai multifunkcionális sportcsarnok és uszoda építésének jogát, és alvállalkozóként a Mészáros Lőrinc előtti időszak Mészáros-cége, a Simicska Lajos oligarchakorszaka alatt szebb napokat is látott Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.-t is bevonná a munkába.

A felhívás 2020. novemberben jelent meg, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. is adott be pályázatot, de azt a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. érvénytelennek minősítette.

A kőbányai sportkomplexum tervei egy éve készültek el, miután a főváros X. kerülete megkapta a szükséges állami támogatást a projekthez. A létesítmény két, a Mázsa teret is magában foglaló, önkormányzati tulajdonú telken jön létre. Az ajánlatkérés tárgya:

  • egy új sportcsarnok és parkolóház, illetve
  • egy új uszoda, melyhez egy 500 fős lelátó, egy FINA-minősítésű, 50 m-es versenymedence, valamint bemelegítő- és tanmedence tartozik.

A csarnokban a kosárlaba mellett más labdajáték is űzhető: a tervezők helyet biztosítottak a röplabdának, kézilabdának és a teremfocinak is. A létesítményben ezeken kívül külön megközelítéssel és öltöző csoportokkal, 300 – 300 négyzetméteres edzőtermeket alakítottak ki az ökölvívásnak, valamint a birkózó és a szumó sportnak.

A tervekről a Magyar Építők oldalán több fotót is láthatunk.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu