2015-2020 A projekt után

Bár a projekt, mint városrehabilitációs célt megvalósító pályázat véget ért 2015.05.31-vel, az Európai Unió Európai Tanácsának 1083/2006/EK rendeletének 57. cikk (1) bekezdése értelmében a projekt zárásától öt évig, tehát a Kis-Pongrác projekt esetében 2020. május 31-ig fenntartási kötelezettsége van a projekt kedvezményezettjének – a Kőbányai Önkormányzatnak.

A társasházak felújítási munkáinak garanciális időszaka a munkák átvételétől számított három évig tart.

Mivel a projekt végrehajtása, kivitelezése sok kérdést és reklamációt vetett fel a pongráctelepi lakosokban, és ezek egy része a projekt végén is megválaszolatlan illetve megoldatlan maradt, a Pongrác Egyesület 2015 júniusában interneten és a Pongrác Közösségi Házban elhelyezett papírokon gyűjtötte ezeket a kérdéseket, hogy egy csomagban továbbítsa a Kis-Pongrác projekt felé, majd a válaszokat közhírré tegye. A végleges kérdés-válasz lista ezen a linken olvasható.

Ezen kívül a közterületi munkák kivitelezője és a projekt először 2015 szeptemberében tartott bejárást, összeírandó az újraültetendő zöldfelületeket és egyéb, javításra szoruló hibákat. A projektes bejárással párhuzamosan a Pongrác Egyesület is körbejárta szeptemberben a lakótelepet, és a belinkelt hibajegyzéket küldte el a projektnek; jóllehet, néhány észrevételezett hibának a javítása nem a projekt feladata lehet, ez esetekben felvilágosítást kértünk.