Kőbányai hangulatok – Kiállítás a Szent László Plébánián

A Szent László Plébánia közösségi tere rendszeresen ad helyet a különféle kiállításoknak. A Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesülete művészei augusztus 18-án nyitották meg a Kőbányai hangulatok című csoportos kiállításukat a plébánián (1102 Budapest, Szent László tér 25., telefon: 260-2462).

Az egyesület tagjai gyakran szerepelnek önálló kiállítással a Kőrösi Galériában, számtalan stílusirányzatot képviselve, például: klasszikus portré-, táj- és csendéletfestészet, szürreális irányzat, minimal art. Az egyesület tagjai között vannak Munkácsy-díjas, Ferenczy Noémi-díjas, Derkovits-, valamint Europa Nostra-díjas alkotóművészek, de szívesen foglalkoznak tehetséges pályakezdő művészekkel is, olvasható az egyesület honlapján.

Mivel a plébánia kiállítása csak hivatali időben látogatható (hétfőn és pénteken 9:00-12:30, kedden és csütörtökön 15:00-17:30 között), ezért egy szubjektív válogatást fotóztunk olvasóinknak, ami teljes terjedelmében a Facebookon tekinthető meg, alább pedig ebből is egy szűkebb válogatás. (A ferde szögben fotózott képeknél a tükröződést próbáltuk elkerülni.)

Forrás: 10kerkult.hu