Múzeumok Éjszakája – ingyenes program a Martinovics téri Katasztrófavédelemi Múzeumban

Szombaton lesz a Múzeumok Éjszakája, a sok-sok budapesti és jó néhány kőbányai helyszín (Bercsényi Miklós Szakközépiskola, Planetárium) mellett hadd ajánljuk a pongráctelepiek figyelmébe a legközelebbi kőbányai programot, a gyalogosan is közeli Martinovics téren lévő Katasztrófavédelem Központi Múzeumát (leánykori nevén Tűzoltó Múzeumot).
Itt szombat este 17 és 24 óra között tárlatvezetés és a világhírű víziorgona megszólaltatása mellett a múzeum és laktanya közös udvarán bemutatják a régi és mai korok tűzoltó fecskendőit. Az érdeklődők megtekinthetik a hagyományőrzők izgalmas programját, játékos feladatokban vehetnek részt, mentőkutyás, tűzoltási és más bemutatókon szerezhetnek újabb ismereteket. A zenei szórakoztatásról a Katasztrófavédelem Központi Zenekara gondoskodik. A gyerekekről sem feledkeznek meg, akik sisakokat próbálhatnak, tűzvédelmi teszteket tölthetnek ki, színezhetnek, rajzolhatnak, puzzle játékokat rakhatnak ki.
A Múzeumok Éjszakájának programjaihoz karszalagot kell vásárolni (akár a helyszínen), de ez a program ingyenes, mint a múzeum látogatása is egész évben!
Részletes szombati program: http://muzeum.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=hirek&hirid=99

2014.06.20_Muzeumok_ejszakaja_ajanlo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük