Brazil Nap – fotók és tanulságok

A Pongrác Közösségi Ház a szintén jól sikerült májusi családi nap után június 27-én pénteken a Brazil Nap megszervezésével újabb vonzó alkalmi programmal rukkolt elő. Az elmúlt két hétben a brazíliai focivébé 18:00 órakor kezdődő csoportmérkőzéseinek élő közvetítését lehetett “nagy képernyőn” (projektoros vetítővásznon) nézni a Házban, majd az ennek a sorozatnak a zárásaként megtartott Brazil Napon avokádókrémes guacamole és brazil limonádé kóstoló mellett a gyerekek kézműves foglalkozásokkal és xbox-os táncjátékokkal melegíthettek be a két fő programra: a Brasil Hungria Capoeira Abolicao csoport tagjai tartottak előbb capoeira bemutatót, majd jelmezes szamba táncot, bevonva minden lelkes helybelit (főleg gyerekeket). Mindehhez túl kicsi lett volna a Pongrác Közösségi Ház terme, ezért az önkormányzattól területfoglalási engedélyt kért és kapott a Pongrác Közösségi Ház a közfürdő épület előtti utcaszakaszra, és kellett is a hely a nézőközönségnek. 

A jó hangulatú capoeira bemutatóhoz és szamba tánchoz egy hangszóróból áradt a brazil zene, teljesen mérsékelt hangerővel, ennek ellenére sajnos már délután ötkor (!) egy “kedves szomszéd” csendháborítást emlegetett, néhány helybeli autós pedig a négyórás utcalezárást nem bírta lélekben feldolgozni, de a jelenlévő pongráctelepiek szemmel láthatóan jól szórakoztak, élvezték a Brazil Napot az enyhe nyárias időben és a szabadban. Az viszont tény, hogy a Pongráctelepen nincs igazán hely, teresedés szabadtéri közösségi programokra, ami későbbiekben is okozhat némi kényelmetlenséget, de remélhetőleg később is sikerül a Pongrác Közösségi Háznak (vagy akár másnak) a helybeliek nagy többsége által élvezhető (vagy legalább elviselhető:) alkalmi rendezvényeket tartania a Pongráctelepen.

Akinek annyira megtetszett a capoeira és a szamba, hogy foglalkozna ezzel, a Capoeira Abolicao csoport elérhető a Facebookon és az interneten is.
A Brazil Napról készült fotógaléria megtekinthető itt.

2014.06.28_Brazil_Nap_tablo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük