Játszótér – ilyen volt, ilyen lett…

“Őslakos” pongráctelepiek elmondása szerint az iskola előtti és a régi 7. és 17. épületek közötti nagy teresedésben sokáig csak egy mélyedés volt, középen a később áthelyezett Munka c. szoborral (a lábhoz állított csákánnyal pózoló férfialak), télen a kis lejtőn csúszkáltak a kisebbek, illetve fellocsolással alkalmi jégpályát is kialakítottak a hidegebb teleken. Ezekből az időkből sajnos nincsen fotónk, ha valaki tudna ilyet küldeni, vagy kölcsönadni, azt nagyon megköszönnénk.

Nagyot ugorva az időben, az alábbi tablón bal oldalt a felújítás előtti játszótér, jobb oldalt a felújítás utáni játszótér látható. A nagyon réginek tűnő fekete-fehér fotó valójában 2013 nyarán készült (Rapcsák Balázs), míg a gyerekektől nyüzsgő színes felvételt 2012-ben készítette a Kis-Pongrác projekt. A kékes és szürkés-pirosas színvilágú, 2015. januári fotókat is Rapcsák Balázs készítette, a téli időpont miatt nyilván nem lehetett nyárias nyüzsgést fényképezni, de mivel csak múlt év végére készült el az új játszótér, igazából még arra vár, hogy tavasszal majd ténylegesen birtokukba vegyék a pongráctelepiek, gyerekek, szülők, mindenki.

De kinek mennyire tetszik az új játszótér, hozzáértve a sétány melletti asztalokat-padokat is? Véleményeket várunk a postalada@pongractelep.hu e-mail címünkre, vagy a Kis-Pongrác lakótelep Facebook-oldalon ugyancsak kiposztolt fotótabló alá kommentelve.

FRISSÍTÉS: megkérdeztük a Kis-Pongrác projektet, tavasszal fognak még telepíteni további játékokat, hintát, csúszdát. A jelenleg látható “kötélvár” hivatalos neve Active 4000 mászóháló, használata 5 éves kortól ajánlott.

Jatszoter_ilyen volt, ilyen lett_4x