Április 30-án indul az Otthon melege program című pályázat

Az Napi.hu mai híre szerint egy hónap múlva startol a társasházak energetikai korszerűsítéseit segítő Otthon melege program pályázat. A kedvezményezett 5-60 lakásos társasházak a pályázat révén akár 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást is nyerhetnek fejlesztési elképzeléseik megvalósítására.

A sikeres pályázat előfeltétele, hogy a jelentkező társasházak a fennmaradó 50 százalékos önrészt is képesek legyenek előteremteni. Ugyanakkor az érintett társasházak az önerő biztosításához akár banki segítséget igényelhetnek. Sőt amennyiben a hitelt lakástakarék-szerződés mellett veszik igénybe, akár további állami támogatásra is jogosulttá válnak- hívták fel a figyelmet az OTP Business szakértői.

A pályázat keretében a homlokzati nyílászárók cseréjét, illetve a homlokzati födémek hőszigetelését megvalósító, tovább az épületgépészeti rendszerek korszerűsítését célzó és a megújuló energiaforrások hasznosítását elősegítő beruházásokra igényelhető támogatás. Érdemes tudni, hogy a szakértői, tervezői, eljárási és lebonyolítási költségek is elszámolhatóak a pályázat részeként. Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező társasházak és lakásszövetkezetek a pályázataikat kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatják be.