Frissen kiborított “domb” a garázsok előtt a Csilla utcában

Ma, péntek este egy nagy teherautóról kertészeti alapanyagot, mulcsot borítottak le a Pongráctelep kutyafuttató felőli sarkánál, további felhasználásra. Azonban olyan sok anyagot raktak le egy hosszan elnyúló domb formájában, hogy az elállja a kiutat a Csilla utca elején lévő első két garázsból, és a kutyafuttatót sem igazán lehet most elérni. Az egyik garázshasználó lakos hamar észlelte a bajt, és mivel az eddigi tapasztalatok szerint az ilyen “átmenetinek szánt” dombok akár hetekig is megmaradnak, miközben ő már holnap (szombat) reggel utazott volna el az autójával, ezért kihívta a rendőrséget. A kőbányai rendőrök udvariasan próbáltak intézkedni, de sajnos a Kőkertet este már nem lehet elérni, az FKF Zrt.-nél meg azt mondták, hogy nincsen készenlétben olyan kotró járművük, amivel legalább arrébb lehetne tolni a “domb” végét. A térfigyelőkamerák felvétele legalább megvan, kártérítési (bírósági) eljáráshoz kikérhető.

Péntek esti helyzet szerint az érintett garázstulajdonosok kénytelenek várni hétfő reggelig, hogy tényleges intézkedés történhessen, de ha valakinek van konstruktív ötlete, írja meg a postalada@pongractelep.hu címre.

FRISSÍTÉS: szombat reggel 9 óra után felvonultak a munkások földmunkagéppel és délelőtt szabaddá tették az úttestet a két garázs előtt.