Zárva lesznek a gyógyszertárak és rendelők július 1-én, szerdán

Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, valamint zárva tartanak a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011. óta július 1. – Semmelweis Ignác születésének napja – munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára, így ezen a napon a munkaszüneti napoknak megfelelően működik a betegellátás. A 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók – háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak – ezért zárva lesznek.

Július 1-jén csak az ügyeletes gyógyszertárakban lehet hozzájutni gyógyszerekhez, ezen kívül csak néhány patika lehet nyitva, melyek vállalják a rendkívüli munkavégzést. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.

A X. kerületben ügyeletet ellátó gyógyszertár az Elefánt Patika a Pongrác úton, de az Árkádban található gyógyszertár is valószínűleg nyitva lesz.

Forrás: 10.kerulet.ittlakunk.hu