Mától változnak a kenyerek összetételének, elnevezésének szabályai

Csütörtöktől megváltozik a kenyér összetétele a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai végett – tájékoztat az Index.

A rozskenyérnek ezentúl magasabb lesz a rozstartalma, a teljes kiőrlésű kenyeret pedig csak akkor lehet így nevezni ha legalább a 60%-a a felhasznált lisztnek teljes kiőrlésű. Hasonló módosítás lesz a graham és tönkölykenyereknél is.

Minden kenyérfajtára vonatkozó előírás lett a sótartalom csökkentése, melyet 2 lépésben kell végrehajtani. Ezen kívül fontos változás, hogy csütörtöktől ne keressük a “házikenyér” elnevezést a polcokon, mert ezeket fehérkenyér vagy búzakenyér néven lehet majd forgalomba hozni.

Fotó: 10.kerület.ittlakunk.hu

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu