Ma kezdődőtt a Budapest Music Expo a szomszédban

Ma kezdődött a Budapest Music Expo. A nagyszabású, ingyenesen látogatható zenei kiállítást a Hungexpo F és G csarnokában rendezik meg három napon át, október 6-tól 8-ig.

A Budapest Music Expo 17 ezer négyzetméteren 82 standon és hat színpadon várja az érdeklődőket. Idén is több tízezer hangszert lehet kipróbálni, továbbá dj-eszközöket, fejhallgatókat, lemezjátszókat. A rendezvényen háromszáz koncert és hangszerbemutató lesz – közölték a szervezők.

Több külföldi fellépője lesz az idei expónak. Hangszerbemutatót tart az oktatóvideóiról népszerű Alex Hutching brit gitáros, zenélni fog Anika Nilles német dobos, valamint Kaz Rodriguez, aki Rita Ora ütőhangszerese, Rihanna egyik dalszerzője.

A hazai színtérről koncertet ad mások mellett a Brains, a hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Magashegyi Underground, a Leander Kills, a Belmondo és Petruska.
Lesznek a Hungexpón workshopok, előadásokat tartanak a zenei iparág szakemberei, olyan témákban lesznek beszélgetések, mint a zenei brandépítés, a koncertezés melletti bevételi lehetőségek zenészeknek, zenék népszerűsítése a közösségi médiában.

A Budapest Music Expón rendezik az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetségkutató döntőjét: a zsűri által legjobbnak ítélt formáció egymillió forintnyi hangszert- és hangtechnikai berendezést kap, illetve a Cseh Tamás Program kollégiumától 2 millió forintot. Átadják az Öröm a Zene Díjat is, amelyet tizenkét kategóriában osztanak ki hazai zenészeknek, zeneipari szakembereknek.

Az idén húszéves Kőbányai Zenei Stúdió különleges programmal készül: interaktív standján ott lesznek az intézmény tanárai, a hazai könnyűzenei színtér meghatározó alakjai, köztük Póka Egon, Babos Gyula, Maróthy Zoltán és Solti János. Az expón számos olyan koncertet rendeznek, amelyen az iskola egykori vagy jelenlegi növendékei lépnek színpadra.

Az intézmény standján elhelyezett monitoron és a zeneiskola Facebook oldalán live streamben lesz követhető a rendezvény minden, az intézményhez köthető eseménye és koncertje.

Forrás: 10kerkult.hu