Kerítésépítés a Hős utcában

Összesen csaknem kétmillió forintot költött a X. kerületi önkormányzat arra a kerítésre, amelyet a Hős utca 15. A és B épülete köré emeltek – írja a Magyar Nemzet.

Az 1,8 millió forintból nem összefüggő válaszfalat húztak fel, hanem egy mindössze néhány méteres kerítést, valamint az épületek közötti részen elhelyezett hat, útlezárásoknál használt betontömböt. A cél az volt, hogy megakadályozzák az autóval való behajtást.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint azért volt szükség erre az intézkedésre, mert a helyiek óriási mennyiségű szemetet halmoztak fel, amelynek az elszállítására 20 millió forintot kellett költeni.

Az egyik lakó szerint indokolatlan az épület végében felhúzott vaskerítés, jelenleg ugyanis tárva-nyitva vannak az ajtók, autóval bármikor át lehet rajtuk hajtani. „Az egészet azért csinálták, hogy nekünk rosszabb legyen” – mondta a lapnak az egyik helyi lakó.

Az mno.hu információja szerint hamarosan zárat is szerelnek majd a kapura, azt azonban egyik lakó sem tudta megmondani, hogy kapnak-e kulcsot is hozzá.

A házak a szemét elszállítása után is borzalmas állapotban vannak, több lakás be van falazva, mindenütt szemét látható, az ablakok pedig több helyen töröttek. A lakókat nem akadályozza az utcára jutásban a kerítés, de úgy érzik, még inkább magukra hagyták őket a problémákkal. A helyzeten csak keveset segített, hogy a rendőrség rendszeresen járőrözik a környéken.

Az önkormányzat szerint a társasházak működésképtelenek, „rendkívüli, több százmillió forintos nagyságrendű” adósságot halmoztak fel. Emiatt a kerítés és a szemétszállítás díját is a kerület finanszírozta.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Hős utcai társasházakban található lakások nagyjából fele van a kerület tulajdonában, a többi magántulajdon. A vezetés célja: hosszabb távon szeretnék megszerezni a magántulajdonban lévő lakásokat is, kiürítenék az egészet, végül pedig elbontanák a házakat.
Azt egyelőre egyik lakó sem tudja, mit ajánlanak majd nekik – írja a lap.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu