Felújítják a Pongrác út 19. rendelőt, közben is üzemel az Elefánt Patika

Október végén a Pongrác út 19. (Mázsa térnél) orvosi rendelői átköltöztek a vasút túloldalára, az Állomás utca 2.-be, ami a buszpályaudvar felső végénél van. A költözésre a rendelő épületének megkezdődött felújítása miatt került sor. A Kőbányai Önkormányzat folytatja az orvosi rendelők felújítási programját, melynek keretében elkezdődik a Pongrác út 19. szám alatti felnőtt háziorvosi rendelő felújítása.

Telefonon érdeklődtünk a rendelő épületében működő Elefánt Patikánál, ők helyükön maradnak a felújítás ideje alatt is, így ez a gyógyszertár adja továbbra a Pongráctelephez legközelebbi éjszakai ügyeletet.

Kovács Róbert saját Facebook oldalán részleteket is közölt a felújításról, melynek során külön akadálymentes bejáratot alakítanak ki a háziorvosi rendelő, a gyógyszertár, az ügyelet és a foglalkoztatás egészségügy számára. Az eddigi öt helyett hat rendelő helyiséget alakítanak ki, felújítják a várót, a vizesblokkokat és a kiszolgáló helyiségeket, akadálymentes mellékhelyiséget is építenek. Az épület homlokzata hőszigetelést kap és megjelenésében is megújul. Új előlépcsőt, rámpát és járdát építenek, a lapostetőt új műanyag vízszigeteléssel és hőszigeteléssel látják el. Megújul a víz- és csatornahálózat, új csapadékvíz elvezetést és fűtési rendszert, valamint split klíma gépekkel történő hűtési rendszert építenek ki, cserélik az elektromos vezetékeket, továbbá a hideg és meleg padlóburkolatokat. Új belső nyílászárókat építenek be, a falakra antibakteriális festés készül, a közös helyiségekbe új bútorokat és információs táblákat helyeznek el. Megújítják a rendelő közvetlen környezetét is: a járdákat felújítják és akadálymentesítik, emellett megújítják a parkolót és az úthálózat aszfaltfelületét, rendezik a zöldfelületeket.

Forrás: Kőbánya.hu, Facebook