Közmeghallgatás lesz csütörtökön – pongráctelepi kérdésekkel készülünk

Közmeghallgatást tart a kőbányai önkormányzat november 23-án, csütörtökön délután 5 órakor, melynek helyszíne a Kőbányai Kulturális Központ.

A lakosságot érintő ügyekben – mint például közlekedés, parkolás, környezetvédelem, köztisztaság, közbiztonság, útfelújítás, egészségügy, kultúra, kerületfejlesztés – bárki felszólalhat a helyszínen.

Akinek kérdése van a kőbányai polgármesterhez, képviselőkhöz, közterület-fenntartókhoz, kőkertesekhez, stb. és szeretne bármilyen, helyi lakosokat érintő ügyről informálódni, ne hagyja ki a lehetőséget.

A Pongrác Egyesület is készül pongráctelepi lakossági kérdésekkel, ezek közül öt-hat kérdést már a tavaly novemberi közmeghallgatásra is vittünk, akkor azt az összefoglaló polgármesteri választ kaptuk, hogy inkább helyi bejáráson vagy fórumon válaszolnának a lakótelepi kérdéseinkre (ld. Vagyunk! hírlevél 2016. novemberi számában vagy ebben a posztban). Egy ilyen pongráctelepi fórum egyeztetése el is indult idén tavasszal, de aztán elakadt, ezért a mostani közmeghallgatásra is visszük az időközben 21 kérdésre bővült listát, sőt ma előzetesen megküldtük Kovács Róbert polgármesternek is e-mailben, kérve a helyi fórum megtarthatóságának további egyeztetését vagy írásbeli válaszadást. (A közmeghallgatáson egy felszólaló 3 percben mondhatja el felszólalását, ilyen időkeretben és tekintettel a válaszadáshoz szükséges időt is, nyilván nem várható el fejenként 3-4 kérdésnél többnek a felvetése és helyszíni megválaszolása.)

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu