Adventi séta vasárnap a Fiumei úti Sírkertben és a Salgótarjáni Utcai Zsidó Temetőben

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) 2017. november 18-tól minden hétvégén, előre meghirdetett időpontban indít ingyenes tematikus sétákat saját idegenvezetőivel a Fiumei Úti Sírkertben és a Salgótarjáni Utcai Zsidó Temetőben.

Fotó: Fiumei Úti Sírkert

A séták időtartama nagyjából 2 óra, gyülekező minden esetben a Fiumei Úti Sírkert vagy Salgótarjáni Utcai Zsidó Temető bejáratánál. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a séta címével, a jelentkező nevével, a dátummal, a jelentkezők létszámával és egy telefonos elérhetőség feltüntetésével email-en a regisztracio@nori.gov.hu címen vagy telefonon a +36-1-896-3874 számon lehet (9-17 óra között).

Utolsó időpont (idén): 2017. december 17. (vasárnap) 10.00: Bálint Angelika: Adventi séta (Fiumei Úti Sírkert, 25 fő).

Adventi séta

Decemberben a Fiumei Úti Sírkertben is az ünnepi hangulat nyomában járunk. Angyalszobrok és Mária-ábrázolások felkeresésével idézzük fel a karácsony hagyományos motívumait, a művészparcellában költők és zeneszerzők művei segítenek a ráhangolódásban. Az ünnepi ízekről neves mézeskalács-készítők és cukrászcsaládok síremlékei kapcsán ejtünk szót, miközben régi idők karácsonyi szokásaival is megismerkedünk.

Forrás Fiumei úti Sírkert