Online kérdőíves kutatás a Kis-Pongrác projektről

Újabban egyre több egyetemista választja kutatási témául lakótelepünket, bár elsősorban a Kis-Pongrác projekt 2011-2015 közötti működésének hatásait vizsgálva. Alapvetően minden külső érdeklődésnek örülhetünk, igyekszünk teret is adni a pongráctelepi kutatásoknak, legutóbb év elején számoltunk be egy házidolgozat keretében készült öröm-bánat térképről, általában pedig ezen a külön oldalon gyűjtjük az ilyen kutatásokból írt dolgozatok teljes szövegét, ha szerzőik hozzájárulnak.

Most pedig a Corvinus Egyetem újabb hallgatója, Herbai Csilla ezúttal a diplomamunkájában kutatja a Kis-Pongrác lakótelep szociális célú rehabilitációjának hatásait a pongráctelepi lakosokra. A szociális rehabilitáció a Kis-Pongrác projekt mondhatni alcíme, a kifejezés és egyben a projekt lényege az volt, hogy a közterületek és a társasházak (részleges) felújításán keresztül javítsanak a lakótelepen élők általános életkörülményein, célszerűen megállítva, remény szerint vissza is fordítva a lakótelep évtizedek óta érzékelhető “züllését”.

Az alábbi linken elérhető online kérdőívet név nélkül lehet kitölteni, mindössze tíz perc alatt, feleletválasztós kérdések mellett saját válaszokat is megfogalmazhatnak a kitöltők, ezért mindenkit bátorítunk a kérdőív kitöltésére, akit kicsit is érdekelt a Kis-Pongrác projekt, vagy egyszerűen csak szeretné kifejteni a véleményét a projekt rá gyakorolt hatásairól. A kutatótól már előre elkértük a majdan elkészülő szakdolgozatának honlapunkon való közlési lehetőségét, amiről majd külön cikkben is beszámolunk.

A kérdőív itt tölthető ki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRkPgrHcU-CFulXReoOIsRWOI1JIpSnUwzjrbFNrVt9o2mwA/viewform