Megszüntetik a Mocorgó Óvodát a “szomszédban”

Pongráctelepnek ugyan van “saját” óvodája, a Gyöngyike Óvoda, de ennek kihasználtságára is hatással lesz bizonyára az, hogy a Kőbányai Önkormányzat megszünteti a Kőbányai úti (Törekvés Művelődési Ház mögött) működő Mocorgó Óvodát, mert ide járt sok gyerek a Hungária krt.-i (volt) honvédségi lakótelepről, és ezután nekik a Gyöngyike Óvoda lesz a legközelebbi körzeti óvoda.

Kovács Róbert polgármester április végén közölte a Mocorgó Óvoda dolgozóival az intézmény bezárását, pontosabban összevonását a Kőbányai út 38. sz. alatt található Csupa Csoda nevű óvodával, ahova így átkerül a mocorgós dolgozók és gyerekek egy része. Az indoklás a helycsinálás szükséglete a volt Északi Járműjavító területén létesítendő új Közlekedési Múzeum számára (ld. alábbi térképen). Ez érthető szempont, az viszont sajnálatos, mint arról a 444.hu tegnapi cikkében olvashatunk részletesebben, hogy a kerületi önkormányzat nem tervez semmit a Mocorgó Óvoda által az elmúlt években önkéntes munkában kidolgozott pedagógiai program továbbvitelével (egy másik óvodában), ami az országban egyedülálló módon könnyítette meg a Mocorgó Óvodába (nagyrészt a környékről) járó rengeteg kínai és vietnámi kisgyereknek a magyar nyelv és szokások elsajátítását, és ezzel a magyar társadalomba való integrálódását.

A Pongráctelep környékén mostanában zajló, illetve tervezett nagyszabású kulturális, idegenforgalmi intézményi beruházásokról a Kőbányai Hírek 2018. április számának 4-5. oldalán, illetve az ezt ismertető cikkünkben lehet áttekintést szerezni.

Forrás: 444.hu, Google Maps. A sárga feliratok saját betoldások. A kép belekattintva nagyítható.

Forrás: 444.hu