Helyi érdekű szemlézés a novemberi Kőbányai Hírekből

Folyamatosan figyeljük a kőbányai önkormányzat havonta megjelenő (ingyenes) lapját, és alkalomadtán utánközöljük a pongráctelepi és környéki érdekeltségű híreket, cikkeket.

A 2018. novemberi Kőbányai Hírekből értesültünk sajnos a lakótelepi orvosi rendelő 2006 óta itt dolgozó munkatársának, Kittrich Józsefnének októberi, váratlan elhalálozásáról (az önkormányzati nekrológot itt közöltük). Az önkormányzat saját halottjának nyilvánítva gondoskodott az elhunyt ápoló november 9-i temetéséről.

Egy éve tartó, teljeskörű felújítás után várhatóan decemberben adják át az orvosoknak és a pácienseknek a Pongrác út 19. sz. alatti háziorvosi rendelőt, ami egyben Pongráctelep ügyeletét is adja a lakótelepi rendelési időn kívül, illetve ugyanitt működik az Elefánt Patika is, éjjeli ügyeletet is adva.

A kőbányai önkormányzat által szervezett idei adventi programok keretében december 1-én (szombaton) a Csősztoronynál disznótoros műsorral, gyerek kézműves-foglalkozásokkal várják a látogatókat. Másnap (vasárnap) a kőbányai karácsonyi díszkivilágítás bekapcsolásán kívül a polgármesteri hivatal előtt (a Szent László téren) idén is megnyílik a jégpálya, ami mellett ingyen mérnek majd forró teát és krampampulit, csak a bögrékért kell tetszőleges összeget fizetni (a befolyó pénzt jótékony célra fordítja a kerület). Ugyanitt a gyerekek gyertyát önthetnek, illetve ékeszert, mézeskalácsot és karácsonyi díszeket készíthetnek, a nézelődöket pedig tűzzsonglőrshow, fényjáték és a Pódium Színház előadása szórakoztatja.

Forrás: Kőbányai Hírek