Idén is vár a kőbányai víztározó – szombaton

Víz Világnapja alkalmából ismét feltárul a Fővárosi Vízművek legnépszerűbb és leglátványosabb létesítményének kapuja. Az 1871 óta üzemelő Kőbányai medence a mai napig a Főváros ivóvízellátó rendszerének része, az év meghatározó részében víz tárolására szolgál. Lenyűgöző látványt nyújtó rendkívüli építészeti megoldásaival évente mindössze egy-két alkalommal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Fővárosi Vízművekkel közel egyidős medence kialakítása, boltíves megoldásai sokkal inkább katedrálist idéznek, mintsem vízellátó létesítményt. A mintegy nyolc emelet mélységben, az olasz kőművesek által rakott hazai téglákon tett séta során valódi időutazáson érezhetik magukat a látogatók. Az élményt az építményt körülvevő, arborétum benyomását idéző ősfák teszik teljessé.

A Vízművek örömmel osztja meg a látványt minden, a létesítmény vagy a budapesti ivóvízellátás iránt érdeklődővel, de egyúttal mindenkit arra kér, hogy a látogatási feltételeknek megfelelően tartsa be az ivóvíz-szolgáltatás szigorú biztonsági és higiéniai előírásait.

Mikor látogatható? Egyéni látogatók számára:

március 22-én pénteken 9.00 – 15.00 óra között

március 23-án szombaton  9.00 – 16.00 óra között

Cím: Budapest X., Ihász utca 29.

A létesítmény megközelítése tömegközlekedéssel ajánlott, mert a parkolás a környéken nehézkes. Pongráctelepről a 95-ös busszal érhető el, a Kápolna téren kell leszállni.

Forrás: Kőbánya.info