Új utasvárót kap a buszmegálló – lakossági kérésre

Egy pongráctelepi lakótársunk figyelt fel arra, hogy milyen rossz állapotban voltak már a 95-ös busz pongráctelepi megállójának utasvárói, mindkét oldalon. Azért “volt”, mert mire ezt a cikket közöljük, már le is bontotta a BKK mindkét utasvárót, nyilván azzal a céllal, hogy teljesen új (vagy alaposan felújított?) utasvárót telepítsenek a helyükre.

Az egész sztoriban az a legszebb, hogy figyelmes lakótársunk lefotózta a leromlott állagú utasvárókat, és a fenti két fotóját március 19-én feltöltötte a X. ker. Kőbánya kicsit  másképpen:) nevű Facebook-csoportba, majd két napra rá jelentkezett nála (a Facebookon) egy úriember a BKK-tól, jelezve, hogy rövid időn belül helyre fogják tenni az utasváró leszakadt tetejét. Így is lett, újabb két napra rá visszahelyezték a födémet. Lakótársunk rákérdezett arra is, hogy várható-e az utasvárók cseréje, amire azt a választ kapta, hogy sajnos a környékünk jelen pillanatban “nem kifizetődő az üveg utasvárókat gyártó cég számára”. Vajon mit érthetnek a nem kifizetődő kifejezés alatt? (költői kérdés)

Majd váratlan fordulatként e héten kedden teljesen elbontották a két utasvárót. Az alábbi két, csütörtöki fotón már csak a szokatlanul üres buszmegállókat láthatjuk. Ezek után akár még az is megtörténhet, hogy az eddiginél szebb (átlátszó) utasvárókat fognak telepíteni. Bár, a Pongrác út túloldalán egy átlátszó (üvegfalú) utasváró csak szembetűnőbbé tenné a MÁV Zrt. által elég sajátos módon “helyreállított” kerítés “légies áttetszőségét”…