Rengeteg hulladékot sikerült kihordani a garázsok mögül

Még az április 2-i városrészi fórumon kértük a Kőbányai Önkormányzat segítő közreműködését, hogy a Csilla utcai garázssor mögött felhalmozódott, és jórészt a márciusi TeSzedd! akció keretében nem is elszállítható hulladékokat valahogy el lehessen vitetni. A polgármesteri hivatal részéről a Városüzemeltetési osztályt vezető Szász József helyszíni szemle alapján tett felajánlásával élve ma, vasárnap délután sikerült legalább két embernek összegyűlnie a kutyafuttatónál a pénteki felhívásunkra. Így a vártnál hosszabb idő, két és fél óra alatt, de sikerült a hulladékok kb. 95%-át kihordani a garázsok mögül az úttest széléig, ahonnan hétfőn fogja elszállítani az önkormányzat által megrendelt teherautó.

Bár elsősorban a nagyméretű hulladékokra hajtottunk, meglepően sok volt az apróbb szemét is, összesen 14 db zsákot töltöttünk tele, és még maradt egy-két zsákra való a Pongrác út felőli garázssor végen, de már kifogytunk a zsákokból. A nagyméretű hulladékok túlnyomó része a garázsok Pongrác út felőli végén volt: 6-8 db autó szélvédőüveg, 2-3 gumiabroncs, 3-4 ágybetét, kisebb ruhatárnyi rongy, valamint egy teherautó ponyva, továbbá sörösrekeszek, vécékagyló, nagy méretű váza (ezt is megtöltöttük szeméttel)… (Az alábbi fotógalériában a Pongrác úttól a kutyafuttató felé haladva láthatóak a Csilla utca úttestje mellé kihordott hulladék.)

Reméljük, hogy a rengeteg hulladék hétfői elszállítása után sikerül előrelépni a városrészi fórumon elindult ötletelésben is, miszerint valamilyen módon akadályt kéne kialakítani a garázsok között-mellett, hogy a továbbiakban ne is lehessen becipelni szemetet a garázsok mögé, mellé…