Törölt kőbányai programok a koronavírus járvány miatt

Március 15-e ünnepi hangulata helyett sajnos (de érthetően) arról kell hírt adnunk, hogy a koronavírus Magyarországon való terjedése okán államilag elrendelt vészhelyzet miatt a kőbányai önkormányzat és intézményei gyakorlatilag minden tavaszi programot töröltek, melyek egy részét már mi is ajánlani kezdtük:

Szeretnék adni Önnek is egy virágot” kerületi pályázat, “Vitéz László unokái” bábszínházas délelőtt a Kőbányai Helytörténeti Gyűjteményben (március 21.), kőbányai Szenior Ki Mit Tud vetélkedő április 16-án, a “Szeretem Kőbányát” című helytörténeti vetélkedő (április 17.), Kőbányai Halmajális, a nyugdíjasüdülés tavaszi turnusai, a „Mozdulj Kőbánya!” programsorozat, stb.

Fővárosi szinten halasztásra kerül a Budapest100 nevű kulturális rendezvény, az eredeti május 9-10-i hétvége helyett egy későbbi, várhatóan őszi időpontra, melyen továbbra is részt vesznek önkéntes programszervezők a Pongráctelepről.

Végül az országos szintű események közül az áprilisban esedékes TeSzedd! hulladékgyűjtő mozgalom idei eseményét reklámoztuk – erről nem tudunk semmi változásról, de a hivatalos honlap és a Facebook oldal gyanús változatlansága láttán arra gyanakszunk, hogy a 2020. április 23-26-ra meghirdetett négy napos akciózás is elmarad (jobb esetben csak elhalasztják későbbi időpontra), ezért végül nem kezdünk pongráctelepi csoportot beregisztrálni erre az eseményre (amit a Vagyunk! lakótelepi hírlevél március elején megjelent számában hirdettünk meg).