Hétvégi programajánló

Ha nem fújják le a koronavírus járvány második hulláma miatt, akkor válogathatunk a most hétvégi kulturális programokban Kőbányán.

SZOMBATON (2020. szeptember 19.)

“Rendhagyó” autóbuszos városnézés Kőbányán Buzás Kálmán helytörténész vezetésével a Kulturális Örökség Napjai alkalmából szeptember 19-én. Jegyek térítésmentesen igényelhetők szeptember 7-től, a Kőrösi információban. A részvétel csak jeggyel lehetséges, szeretettel várják az érdeklődőket. Részletek a plakáton.

Szüreti mulatság a Helytörténeti Gyűjteményben szeptember 19-én, szombaton 15:00-17:00 óra között (1102 Budapest, Füzér utca 32.).

Ismerkedés a szüreti munkákkal, eszközökkel, kézműves foglalkozás keretében szüreti korona és pohárjelölő készítés.
Jegyár: 500 Ft
Az esemény Facebook oldala EZEN a linken érhető el. 

VASÁRNAP (2020. szeptember 20.)

Családi Nap a Helytörténeti Gyűjteményben szeptember 20-án.

Nagycsaládosok Kőbányai Szent László Egyesülete családi napot tart szeptember 20-án a Kőbányai Helytörténeti Gyűjteményben.

Program:
– 
13.30 Kapunyitás, érkezés, regisztráció
– 14.00 – 16.00 Tárlatvezetések kis csoportokban: Szívvel – lélekkel vezetett nézelődés a felnőtteknek, elvarázsolt tárlatvezetés a fiatalabbaknak.
– 16.30 piknik a kertben, eredményhirdetés

A tárlatvezetések között szórakoztató kvíz játékok várhatóak hirtelen felbukkanó jelleggel – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A rendezvény teljes ideje alatt a múzeum kertjében porcelán festés, kézműves foglalkozás, játékos internet-biztonsági foglalkozás várja, de akár még egy óriás akril festmény elkészítésében is részt vállalhat, akinek kedve van hozzá. A programot közös családi piknikezéssel zárják a kertben. Aki teheti, ehhez hozzon magával piknik plédet, amire kényelmesen elhelyezkedhet az uzsonnához. Persze egy jó adag napsütés sem árt.

Időpont: 2020. szeptember 20.
Helyszín: Füzér utca 32.

Forrás: Kőbánya.info