Itt a térkép, amin megnézhetjük, hogy milyen távolra sétálhatunk a kutyával este 8 után

A november 11-én életbe lépett este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalom alól kivételt képeznek a kutyatulajdonosok, akik a lakásuktól számított 500 méteren belül megsétáltathatják a kutyájukat. De honnan tudják, meddig ér az az 500 méter?

Ha valaki nem akar az érzéseire vagy egyéb, valószínűleg pontatlanul mérő eszközére hagyatkozni, annak itt van a megoldás, a Google-alapú kutyamétertérkép. Müller Zsolt programozó készített egy Google Maps-en alapuló oldalt, ahol vagy a címre keresve vagy a térképre kattintva pontosan berajzolja az 500 méter sugarú kört a lakóhely körül. Így nem kell tartani az igazoltatástól sem, pontosan fogja tudni minden kutyás gazdi, hogy meddig mehetnek el bármelyik irányba.

Természetesen mi is kipróbáltuk a térképet, a Csilla utcai kutyafuttatótól legtávolabbi lakótelep fertályunkat, a Pongrác úti oldalt bejelölve az 500 méteres sugarú kör középpontjaként. Mint az alábbi képernyőfotón látható, Pongráctelep összes lakója nyugodtan sétáltathatja kutyáját az egész lakótelepen és az egész kutyafuttatóban, mert mind beleesik az 500 méteres távolságba.

(belekattintással nagyítható)

Forrás: Telex