A Népliget Kőbánya méltatlanul elfeledett kincse

Ezzel a címmel olvasható Bakos Bernadett (kőbányai önkormányzati képviselő) érdekes, sokoldalú cikke a 10.kerület.ittlakunk.hu-n.

Aki pongráctelepi lakosként szokta “használni” ezt az oly közeli parkot, akár sportolásra, akár természetközeli felüdülésre, esetleg kutyás kirándulásra, ajánljuk figyelmébe ezt a kissé hosszú, de a Népliget múltját, jelenlegi helyzetét és jövőbeni kilátásait alaposan körbejáró cikket, alapvetően civil szemszögből.

A cikk apropója az lehetett, hogy február elején volt egy civil séta a Népligetben, a Tegyünk együtt az élhető Népligetért! Facebook-csoport szervezésében, amelyen Zsolnai Balázs, a Főkert zöldstratégiai referense beszélgetett a Népliget sorsát magukénak érző környékbeli lakosokkal. A séta után a Facebook-csoport egy online beszélgetést is összehozott a Budapest Fejlesztési Központtal (BFK), amely a leendő új Közlekedési Múzeum / Hungária körúti vasúti megálló, és az Üllői úti vasúti felüljáró előtt tervezett Népliget vasúti megálló kapcsán lesz komoly hatással a közparkra. Ezen online beszélgetésről lesz egy “élő” beszámoló március 2-án (kedden) 16:45-kor a Taraliget lakópark felőli ligetsarokban lévő játszótéren.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu