Tervezett forgalmiirány-változás a MÁV-telepen

A Kőbányai Önkormányzat az elmúlt időszakban felülvizsgálta a MÁV-telep forgalmát és megállapította, hogy a lakótelep útját nagy számban használják az autósok a Hungária körút elkerülése érdekében, menekülőútként használva azt. Az átmenő forgalom csökkentése érdekében ezért azt tervezi az önkormányzat, hogy tiltani fogják a MÁV-telepi gerincútra való behajtást a Hungária körútról, azaz csak a körútra kikanyarodni lehet ezentúl innen. A változtatással a MÁV-telep az ott lakók számára továbbra is megközelíthető marad, ugyanakkor menekülési útvonalként ezt követően az érintett szakasz már nem lesz használható.

(Persze ettől még magát a Salgótarjáni utcát továbbra is használni fogják a Hungária körúti dugók elől menekülő autósok a Pongrác út felé. Sőt, úgy tűnik, hogy a Horog utcát is menekülőútként használhatják időnként az autósok, legalábbis erre következtetünk a 10.kerület.ittlakunk.hu oldalán látott februári videóból, amiben a vélhetően több százméteres kocsisort a járdán előzte egy szabálytalan autós a Horog utcában.)

A változtatások bevezetését követően az önkormányzat nyomon követi a forgalmi terhelés alakulását annak érdekében, hogy a szükséges további beavatkozásokra a környék lakóinak nyugalma érdekében mielőbb sor kerülhessen.

A fentiek kapcsán felmerülő, segítő szándékú észrevételeket hivatal@kobanya.hu e-mail címen fogadják.

Forrás: Kőbánya.hu