Éjszakánként építik a harmadik vágány felüljáróját a vasúti deltában

Sokan hallhatjuk az utóbbi napokban éjszakánként a Csilla utcai vasúti töltés felől hallatszó zajokat: fémes nyikorgás, stb. Ma kinéztünk a töltésre, és megtaláltuk a zajok forrását: a vasúti delta észak-nyugati “csúcsánál” lévő vasúti felüljáró egyik hídelemét teljesen kicserélték: itt fog áthaladni a “harmadik vágány”, ami egy meglévő, de rég használaton kívüli vágány (a Hungária körút és Kőbánya-felső pályaudvar közötti szakaszon).

Kilátás a Csilla utca és Gyöngyike utca sarkáról nyugat felé: a fotón fent és balra fehérlik az új hídelem, amihez a régóta használaton kívül lévő, idén felújításra kerülő harmadik vágány vezet.

Mivel a felüljáró alatt, a vasúti delta délnyugati “oldalán” a Keleti pályaudvar – Déli körvasút forgalma zajlik, érthető, hogy a kivitelező csak éjszakára akarja korlátozni ezen pálya vasúti forgalmát. Szerencsére, a harmadik vágány felújítására (újraépítésére) van elég hely a Csilla utcai töltésen, így remélhetőleg a munka nagyját nappal fogják végezni, bár ez is zajterheléssel fog járni. Addig is, az alábbi két videón közelről is látható az építés alatt lévő új hídelem a vasúti deltában, alatta és mellette elrobogó vonatokkal: