Július 16-tól ízelítő kiállítás nyílik a leendő, új Közlekedési Múzeum területén

Július 16-án újra megnyitja kapuit az Északi Járműjavító, hogy október végéig otthont adjon a Közlekedési Múzeum időszaki kiállításának, a múzeum jövendőbeli helyszínén.

A jegyek interneten is megvehetők – a hosszú ideig tartó bezártság egyik jó eredménye, hogy a legtöbb múzeumba előre, időpontra vehetsz jegyet, nem kell sorba állni a bejáratnál. További előny, hogy év végéig OTP SZÉP Kártya bármelyik alszámlájáról is lehet jegyet venni, hátrány viszont, hogy a jegyvásárláshoz regisztrálni kell, ráadásul az e-jegy vásárlására külön, 360 Ft-os díjat számítanak fel. Az első napon mi is megtekintjük a kiállítást és saját fotókkal számolunk be róla.

Az ideiglenes tárlat a Közlekedési Múzeum leendő otthonát mutatja be: az egykori Északi Járműjavító területén nyitja majd meg kapuit, várhatóan 2026-ban. Az épületet a világhírű Diller Scofidio + Renfro építésziroda tervezi. Az új múzeum elkészüléséig  is szeretnék megmutatni a látogatóknak, hogy milyen lesz, az új Közlekedési Múzeum terveit, illetve ennek a varázslatos, műemléki védettségű, ipari örökségi területnek a lelkét, a történetét, azt, hogy milyen volt itt a munka és az élet.

További információk https://www.azeszaki.hu/hu oldalon és még egy kis ízelítő az alábbi videóban.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu