Ikarus fesztivál hétvégén a Dízelcsarnokban

Az Óhegy parki Rendvédelmi nap mellett egy másik alkalmi családi programot ajánlunk olvasóink figyelmébe. Ez is Kőbányán lesz most szombaton-vasárnap (12-19 óra között), de Pongráctelep szomszédságában, a leendő, új Közlekedési Múzeum számára átépítés előtt álló Dízelcsarnokban rendezik meg az idei Ikarus Fesztivált. Fizetős program, de a jegyárban benne van a “Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” című, októberig nyitva tartó kiállítás is, ahol főleg mozdonyokat csodálhatunk meg. Bejárat az Eiffel Műhelyház kapuján át.

De most az Ikarus Fesztiválra koncentrálva, az IHO cikkében lehet bőséges ízelítőt olvasni, hogy milyen típusú buszok kiállítására számíthatunk, kezdve a “faros” Ikarus 66 modelltől a ferihegyi repülőtéren vagy a honvéd vezérkar által használt speciális buszokig.

Sőt, szombaton utazni is lehet nosztalgiabusszal: a Népliget és a Kőbányai úti helyszín között az Ikarus gyár egyik legismertebb busztípusa, a fenti plakáton is látható Ikarus 55-ös (Bözsi) nosztalgiajárat is közlekedni fog a szombati napon. A járatot a Volánbusz Zrt. üzemelteti. Erre a járatra külön jegyet kell váltani elővételben online, vagy a készlet erejéig az autóbusz-vezetőnél.

Forrás: IHO.hu