A Hely – Pongráctelepet mutatja be a Kossuth Rádió

Ma délelőtt 11 óra után mintegy 23 percben Pongráctelepet mutatta be a Kossuth Rádió “A Hely” című magazinműsora a hallgatóknak. A műsor saját megfogalmazása szerint A Hely gyakran titkos, rejtett vagy kevéssé ismert helyszínen készül, ott élő, dolgozó beszélgetőtársakkal élénk, barátságos légkörben. Szórakoztató, ismeretterjesztő műsor, de valójában ennél sokkal több – emberekről, terekről és tárgyakról beszélő derű.

Fentieknek megfelelően még december elején, egy esős napon látogatott el hozzánk A Hely háromfős stábja, Pálfi Balázs szerkesztő, Deák Dóra riporter és Dancs Zoltán hangmérnök, akik helybeliekkel beszélgetve ismerkedtek lakótelepünk múltjával és jelenével. Így a helytörténeti érdekességekről Törpényi Lajos őslakos és Bánó Soma helytörténész mesélt, míg a jelenlegi lakótelepi életről Garas Zsolt lakos és Árkovics Henrietta, a Pongrác Közösségi Ház vezetője beszélt. Az adás jó részében hallható háttérzaj a folyamatos esőtől van – de mi ezzel együtt is melegen ajánljuk olvasóink figyelmébe a riport meghallgatását.

A Pongráctelepet bemutató adás itt hallgatható meg: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2021-12-28_11-05-00&enddate=2021-12-28_11-40-00&ch=mr1

További fotók pedig itt láthatók.