Új kőbányai parkolási övezetek: majd, egyszer

Mai napon a a kerületi önkormányzat hivatalos honlapján, a Kőbánya.hu-n jelent meg egy közlemény, ami mintegy hivatalos formában segít tisztázni az országos és kerületi médiában már augusztus 10-én körbement hírt, miszerint a fővárosi önkormányzat 2022.09.05-től bővíti a fizetőparkolási zónák területét (többek között a Pongráctelepet is magában foglaló Laposdűlő kőbányai városrész teljes területére kiterjedően), valamint emeli és egységesíti az óradíjakat is. Minderről mi is beszámoltunk ebben a cikkünkben.

A mai önkormányzati közlemény a médiában megírt híreket kiegészítve gyakorlatilag megismétli a 2022.08.10-én Mustó Géza alpolgármester és Papp Zoltán helyi képviselő Facebook posztokban közölt plusz tájékoztatását, miszerint a most kijelölt újabb területeken az Önkormányzat a költségvetési lehetőségeihez mérten fokozatosan tervezi bevezetni a tényleges fizetési kötelezettséget. Ehhez az Önkormányzatnak forgalomtechnikai tervet kell készíttetnie, meg kell szereznie a kezelői hozzájárulást, majd beszerzési eljárás alapján ki kell építenie a szükséges parkolásüzemeltetési infrastruktúrát, amelyek forrását a következő évek költségvetéseiben kell biztosítani.

Vagyis idén még biztosan nem, leghamarabb talán 2023-ban lesz kiépítve és bevezetve a fizető parkolás Laposdűlőn, Pongráctelepen.

Forrás: Kőbánya.hu