Felújítják jövőre a Pongrác úti parkot – képviselői keretből

Papp Zoltán körzeti önkormányzati képviselő Facebookon adott tájékoztatást arról, hogy a november 17-i ülésen a kőbányai képviselőtestület 17 igen (egyhangú) szavazattal döntött lakótelepünk Pongrácz út felőli részén lévő kis park fejlesztéséről, amely Papp Zoltán (évi) 10 millió forintos képviselői keretének teljes összegű felhasználásával valósul meg, jövő tavasszal. Ráadásul ehhez a fejlesztéshez hozzájárul még 6-6 millió forinttal Akócs Zoltán képviselő és Mustó Géza alpolgármester is a saját képviselői keretükből.

A tervezett fejlesztés során az elkészített kertészeti tervnek megfelelően talajcsere, gyepesítés, csepegtető öntözés kiépítése, árnyéktűrő évelőágyások kialakítása és cserjék ültetése, valamint zúzottkőburkolatok kialakítása, utcabútorok (székek és hulladékgyűjtők) telepítése várható. Remélhetőleg két év alatt a terület teljesen zölddel borított borított lesz, szemben a mostani meglehetős kopársággal (az árnyas fák miatt). A kertészeti tervezésnél ügyeltek arra, hogy az újonnan telepítendő növényzet ne adjon helyet (takarást) illegális tevékenység folytatására, leginkább szemetelésre.

A Pongrác(z) úti kis park most így néz ki – nem igazán vonzó látvány, reméljük ennél sokkal szebb lesz jövő nyáron. És külön elismerésünket fejezzük ki, hogy Papp Zoltán képviselő a 2022. évi saját költségkeretét teljesen Pongráctelep szépítésére fordítja. A megvalósításról majd menet közben is is tudósítunk.

Fotó: Papp Zoltán