CNG-töltőállomás nyílt a Főgáztelepen a gázüzemű BKV buszoknak

Ma, 2014. június 25-én a FŐGÁZ Zrt., a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a BKV Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a főváros vezetői jelenlétében megnyitották a Salgótarjáni úti Főgáz telephelyen Budapest harmadik CNG-töltőállomását, kizárólag a BKV gázüzemű buszai részére. Jelenleg ez a legnagyobb teljesítményű kút, óránként 1000 köbméter földgáz összesűrítésére képes, ezzel hatékonyan és gyorsan szolgálja ki a buszokat.
Ez a CNG-kút nemcsak térben van közel, a szomszédságunkban, hanem más területen is közvetlenül érintheti a Pongráctelep életét.

A Salgótarjáni út mellett lakó pongráctelepieket hosszú évek óta zavarja és egészségüket rongálja a Zách utcai Kőbánya Garázsban állomásozó régi BKV buszok motorjainak folyamatos éjjeli járatásából eredő zaj- és főleg levegőszennyezés. Erről a témáról bővebben írt nemrégiben a Vagyunk! c. pongráctelepi hírlevél áprilisi (első) számának egyik cikke (ld. a honlap menü jobb szélén), és a gázkút megnyitása felveti azt a kérdést, hogy esetleg a régi, kormoló és zajos BKV-buszok helyett lehetne csak gázüzemű buszokat parkoltatni a Kőbányai Garázsban? Ugyanis a földgáz üzem a jóval tisztább égési folyamata és zajterhelése miatt talán végre nyugalmat hozhatna a Pongráctelep Salgótarjáni úti oldalának (netán az újabb buszok már annyival fejlettebbek, hogy eleve nem is kell a motorjukat éjjelente járatni)… 

Ezt a kérdést e-mailben megfogalmazva a Pongrác Egyesület nevében még ma elküldtük a BKK-nak.

2014.06.25_CNG-toltoallomas_nyilt_a_Fogaz-telepen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.