Budapest Műemléki Keret 2013 – Pályázat budapesti építészeti értékek rekonstrukciójának támogatására

Budapest Főváros Közgyűlése pályázatot írt ki a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukciójának, felújításának támogatására.

A pályázat célja
A támogatás átfogó célja a Budapest városképét meghatározó épített értékek megmentése, azok felújítása, restaurálásának segítése.

Pályázók köre
A támogatásra az épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhatnak, mint építtetők.

A pályázat részletei
A Fővárosi Közgyűlés által biztosított 30.000.000.- Ft keret vissza nem térítendő támogatásként hasznosítható.

A támogatás célja hangsúlyozottan az eredeti részek felújítása, restaurálása, visszaállítása. Ilyenek lehetnek a közterületről látható arculatot, utcaképet meghatározó részek, mint a homlokzati épületdíszek (szobor, relief, majolika, mázas cserép, mozaik, sgraffito, díszítőfestés, díszüvegezés, kovácsoltvas rács és korlát, öntöttvas és spiáter díszítmény, stb.) felújítása, helyreállítása, valamint kapuzat, előtető, lábazat, előlépcső, homlokzat helyreállítása, színezése, külső nyílászárók, tető, kerítés, terasz felújítása.

A nagyközönség számára is látogatható közintézmények, egyházi épületek belső tereiben (kapualj, lépcsőház, udvar, belső közös terek) lévő belsőépítészeti, iparművészeti, képzőművészeti értékek felújítása, restaurálása szintén támogatható.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját.

A pályázat benyújtása
Határidő: 2014. január 3.

Benyújtás: a pályázatokat postán a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályának címezve (1052 Budapest, Városház utca 9-11.) vagy személyesen lehet benyújtani a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1052 Budapest V. kerület, Bárczy István utca 1-3.sz. ), hétfőn és szerdán 800-1800-ig, kedden és csütörtökön 800-1630-ig, pénteken 800-1400 óráig.

A borítékra kérjük ráírni:
MŰEMLÉKI KERET 2013.

Tekintse meg a teljes pályázati kiírást: Pályázati kiírás: Műemléki Keret 2013

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük