2014. szeptember 1-én, hétfőn kezdik a Salgótarjáni utca – Zách utcai csomópont felújítását

A Salgótarjáni utca – Zách utca környékének zsúfolt forgalma miatt a gyalogos járda és a parkolók átalakításra kerülnek. 

Az áthaladó gyalogosfogalom részére a Zách utca nyugati oldalán egy átvezetést jelöltek ki, a meglevő, déli fekvésű járdát pedig kiszélesítik és pótolják az útburkolatot. A tervezett átvezetés a villamospálya egy szakaszának leburkolását teszi szükségessé. A Zách utca keleti oldalán közlekedőknek új járdaburkolat épül, a kanyarodó járművek biztonságosabb forgalma érdekében az itteni lekerekítő ív sugarát is megnövelik.

A kerekesszékesek érdekében a kiemelt szegélyeket lesüllyesztik, a vakok és gyengénlátók részére pedig az átkelési szakaszokat tapintható jelekkel látják el. A Salgótarjáni utca 18-20. szám (HM EI) előtt a meglévő időszakos parkolás megmarad, de a parkolórészeket úgy tervezték, hogy továbbra is biztosított lesz a hétvégi KOFA-piac megközelíthetősége.

A tervezett csomópont fejlesztési munkálatok előreláthatóan 2014. szeptember 1-jén kezdődnek és másfél hónapig tartanak.

Forrás: http://10.kerulet.ittlakunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük