Két hétvégén rövidített útvonalon jár a 37A és az 1-es villamos

2014. november 7-én, pénteken 20:00-tól 9-én, vasárnap az utolsó járatindulásig, majd november 14-én, pénteken 20:00-tól 16-án, vasárnap az utolsó járatindulásig a BKV felsővezeték-karbantartást végez a Lehel utca és a Róbert Károly körút csomópontjánál, valamint a Közvágóhíd H villamos végállomáson, ezért ezen a két hétvégén az 1-es villamos csak a Bécsi út/Vörösvári út és a Lehel utca/Róbert Károly körút között közlekedik; a villamos által nem érintett vonalszakaszon az Árpád híd M és a Népliget M között az 1-es jelzésű pótlóbusszal, az Árpád híd M és a Közvágóhíd M között pedig a meghosszabbított 103-as autóbusszal lehet utazni. 

Ugyanebben az időszakban a 37A villamos is csak a Blaha Lujza tér M és a Hidegkuti Nándor Stadion között jár, innen az Élessarokig villamospótló busszal lehet továbbutazni.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Az átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jegyet kell ismét kezelni átszállás után a jegy számkocka nélküli végén (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). Mivel az 1-es villamos pótlásában a 103-as busz is részt vesz, ezért kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükségessé válhat. Ilyen esetekben a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges. Az átszállójegyet a kényszerű átszállás miatt nem kell ismét kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik.

Forrás: BKK

2014.11.06_BKK_37a_villamos_roviditett_utvonala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük