Éves leolvasásra tér át márciustól a Fővárosi Vízművek

A lakás-mellékvízmérők leolvasásának és számlázásának rendje 2015 márciusától kezdődően megváltozik: a Fővárosi Vízművek áttér az éves egyszeri leolvasásra.

A változás ütemezetten történik, vagyis egyes kerületekben az év első felében még a megszokott módon, míg más kerületekben már az új rendszer szerint, évente egyszer olvassák le a lakás-mellékvízmérőket.

A főváros X. kerületében az éves leolvasás decemberben lesz. Az első éves elszámoló számla kiállításának időpontja: 2016. januárja. Az első részértékes számla kiállításának időpontja: 2015. júliusa.

Az éves leolvasási időszakot megtaláljuk a vízdíjszámlán, valamint a lépcsőházban elhelyezett plakátokon is.

Kéthavonta részszámlát fogunk kapni, melynek értékét az utolsó éves leolvasást megelőző egy év átlagfogyasztása alapján állapítják meg. A részértékről még az első részszámla kiállítása előtt tájékoztatják a fogyasztókat.

Lehetőségünk van a fogyasztási adatok kéthavonkénti bediktálására. Amennyiben a számlán feltüntetett diktálási időszakon belül ezt megtesszük, úgy a számlát a részérték helyett a bejelentett mérőállás alapján állítják ki – írja a Fővárosi Vízművek.

A mérőállásokat az alábbi módon diktálhatjuk be:

  • a Díjbeszedő Holding Zrt. elérhetőségein (a 06-80-203-613-as zöldszámon, a 06-1-414-5000-es telefonszám 1-es menüpontján, és a Díjnet rendszeren),
  • és a Fővárosi Vízművek online ügyfélszolgálatán.

A Díjbeszedő Holding ügyfélszolgálata a X. kerületben lakóknak:  IX. kerület, Napfény u. 8. szám alatt található. Nyitva tartásuk:

  • hétfő, kedd: 8-18- óra
  • szerda, csütörtök: 9-16 óra
  • péntek: 8-14 óra.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu