Autómentes Nap Kőbányán szeptember 18-án

Csatlakozva az Európai Mobilitási Hét akcióhoz, Kőbányán 2015. szeptember 18-án pénteken kerül sor az „Autómentes Nap” helyi programjára.

2015.09.17_Kobanya_automentes nap_plakat

Kép: www.kobanya.hu

 

A kerületben működő iskolák csoportjai kerékpártúrán és ügyességi versenyen vesznek részt. Az óvodásokat külön játékos program várja. Egy napra a forgalom elől teljesen lezárják az Ászok utcát, ahol aszfaltrajzverseny lesz. 

Immár negyedik éve, 2015-ben is csatlakozott a Kőbányai Önkormányzat az Európai Mobilitási Hét akciósorozathoz. Kőbányán szeptember 18-án pénteken reggel 9 órakor a KÖSZI előtt ünnepélyes megnyitóval kezdődik az „Autómentes Nap” programja.

Az iskolások kerékpártúrát tesznek a Sportligetbe, ahol sport és kulturális, környezetvédelmi vetélkedőn mérik össze erejüket. A kerékpártúra érinti a kőbányai pincerendszer egy részét, az Óhegy parkot, a Sibrik Miklós út – Harmat utca kereszteződésénél kialakított új „Biciklis Pont”-ot is.

A kerületi óvodák csoportjai a KÖSZI előtt és a forgalom elől ezen a napon lezárt Ászok utcában vidám, játékos vetélkedőn, aszfaltrajz versenyen vesznek részt.

A rendezvényen a tavalyihoz hasonlóan, mintegy 700 résztvevőre számítanak. A programok sikeres lebonyolítását a Kőbányai Torna Club, a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., a KŐKERT Nonprofit Kft., a Bohus Biztonsági Szolgálat Kft., a Hungary Ambulance Kft., a Safety Hungária Kft. és a Kőbányai Polgármesteri Hivatal  kiváló együttműködése garantálja.

Forrás: Kőbánya.info