Már Pongráctelepen is elérhető az 1000 Mbit sávszélességű internet

Egyik olvasónk fedezte fel, hogy a Digi honlapján a település/utca kereső felületen már “nagysebességű internet” is választható a Pongráctelepen. Ez ugye a Digi ezen az oldalán közölt internetcsomagok közül a legnagyobb, 1.000 Mbit/s sávszélességet is lehetővé tevő száloptikás internetet jelenti, amit már 2015 őszén elkezdtek behúzni a pongráctelepi társasházakba, ezért igazából pont tavaly karácsonyra vártuk a nagy sávszélességű internetes kánaán eljövetelét. Idén már többször érdeklődtünk írásban a Diginél, hogy mikor indítják be végre az üvegszálas internet szolgáltatást, de műszaki okokra hivatkozva lebegtették a témát. Utoljára október 21-én postáztuk a Pongrác Egyesület “hivatalos” levelét a Digi Kft.-nek, a pongráctelepi lakóközönség nevében érdeklődve. Erre a levélre mai napig nem érkezett válaszlevél, míg végül most, véletlenül derült ki, hogy már lehet rendelni nagy sávszélességet a Pongráctelepen is. Talán szórólap is van már (várható), de ilyet még nem láttunk.

Pontosabban jelenleg csak a Csilla utca és a Salgótarjáni utca összes társasházi lépcsőházában van ez a lehetőség, míg a Pongrác út 9. VII. és XVII. társasházaknál a Digi honlapja szerint sajnos most is csupán “normál sebességű internet” érhető el. Ennek okáról e-mailben érdeklődünk a X. kerületi Diginél, ha kapunk választ, közölni fogjuk.
Frissítés: a Digi várhatóan 2017 első felében fogja behúzni a száloptikát a Pongrác út 9. VII. és XVII. társasházakba.
Javítás: december 27-én letisztáztuk, a Digi honlapján összekeverték a házszámozást, amit javítanak, azaz a Pongráctelep összes házában elérhető, megrendelhető a nagy sávszélességű internet, sőt a meglévő Digi ügyfeleknek 2017 elején eleve lefogja cserélni a “hagyományos” kábelt a Digi, részletek a december 27-i cikkünkben.

Ami a Csilla és a Salgótarjáni utcai internetezőket illeti, telefonos érdeklődésünkre a Diginél elmondták, hogy meglévő szerződés esetén személyesen kell intézni a szerződésmódosítást bármely Digi ügyfélszolgálati irodán (tehát nem muszáj a Harmat utcai irodába menni).