Pályázat a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására

A Kőbányai Önkormányzat a Sorg Antal Városrehabilitációs Program részeként vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton a fővárosi és kerületi helyi védettségű épületek közül a lakóépületek tulajdonosai részére a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására. Az építészeti értékek védelmének célja a Kőbánya településképe és történelme szempontjából meghatározó épített értékek védelme, a település építészeti örökségének, jellemző karakterének a jövő nemzedékek számára történő megóvása. A település értékei a nemzet kulturális kincsének részei, ezért megóvásuk, fenntartásuk, jelentőségükhöz méltó használatuk és megfelelő bemutatásuk közérdek.

A támogatással az Önkormányzat ösztönözni kívánja a helyi védettségű lakóépületek tulajdonosait arra, hogy az építészeti értékeket felújítsák, helyreállítsák, megőrizve az épületek jellegzetes kőbányai építészeti karakterét.

Az elmúlt években Pongráctelepről is volt sikeres pályázat: a Salgótarjáni utca 51. Társasház kémény- és kapu felújításra nyert pénzt ezen a pályázaton.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. szeptember 1.
Letölthető dokumentumok:
– 
A pályázati kiírás (word)
Pályázati felhívás (pdf)

Forrás: Kőbánya.info

2017.04.08_Kobanya_Palyazat a vedett epiteszeti ertekek megorzesenek tamogatasara_plakat