Lyukak a falban

Az áprilisi Kőbányai Hírek 6. oldalán a “Siralmas állapotok, hervasztó válaszok” című cikk a kőbányai MÁV ingatlanok területén rendszeresen halmozódó illegális hulladékhegyekkel foglalkozik. Az ilyen területeken való szemetelést “elősegíti”, hogy a cikk megállapítása szerint a MÁV évek óta nem javítja meg a kidőlt, hiányos kerítéseket. A MÁV sajtóosztályának ezzel kapcsolatos válasza szerint “jelenleg Kőbánya-alsó megállóhelynél tapasztalható ilyen probléma. A kerítés nem életvédelmi célú, így nincs olyan előírás, ami annak létesítésére kötelezné a MÁV-ot. 2017-ben a felvételi épülettől indulva a Pongrácz úton a Kerepesi útig tartó részen a meglévő kerítésmezőknél a hiányos elemeket pótoljuk. A Korponai útnál a hiányzó mezőket, elemeket acélhálóval pótoljuk.”

Nos, a Pongrác út mentén igazából nem nagyon látni illegális szemetelést, talán mert hely sincs nagyon rá, ugyanakkor csúnya és riasztóan elhanyagolt látványt nyújtanak a réges-régi kőkerítésben tátongó lyukak, illetve az üres, kapu nélkül bejáratok. Reméljük, hogy a Korponai útra vonatkozó mondat értelmében a Pongrác úton nem hálóval fogják “befoltozni” a kőfal hiányzó elemeit, hanem rendesen befalazzák azokat. A hiányzó vagy hiányos kapuk pótlása még így is kérdéses, így e-mailben el is küldtük kérdésünket a MÁV Sajtókapcsolatoknak, azzal a kiegészítő kéréssel, hogy a 95-ös busz megállójában évekkel ezelőtt vasráccsal már lezárt hatalmas kerítéshiányt is falazzák be. Ehhez kapcsolódva még arról is érdeklődünk, hogy a MÁV hozzájárulna-e a (helyreállított) kerítés kifestéséhez, akár figurális vagy nonfiguratív témában, akár graffiti művészek, akár helybeli lakosok által…

2017.05.07_Pongrac uti buszmegallo_kokerites_vasracs

A Facebook oldalunkon megtekinthető képgalériánkban pedig április végi fotókon láthatóak a jelenlegi hiátusok a Pongrác út menti MÁV-kerítésben, a Hős utcai buszmegállótól a Mázsa térig haladva.