Elfogták a Hős utcai drogdílert, fokozott rendőri jelenlét az 1-es villamos mentén

A X. kerületi Rendőrkapitányság járőrei szerdán, a hajnali órákban elfogták a 33 éves budapesti L. Ernőt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy napi rendszerességgel árusított különböző kábítószerféléket a Hős utca környezetében. A kőbányai rendőrök a nyomozás során felkutatták a férfi tartózkodási helyét, ahol elfogták, majd – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

A férfi elfogása feltehetően összefüggésben van azzal, hogy új pszichoaktív anyag miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mivel az Országos Mentőszolgálat jelezte, hogy vasárnap több, zavartan viselkedő embert vittek kórházba. Ők feltehetően ebből az új, még ismeretlen anyagot fogyasztottak.

Rég nem látott nyugalom uralkodott csütörtök délelőtt a budapesti Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékén és az 1-es villamos vonalán, ami egyértelműen a kiemelt rendőri jelenlétnek volt köszönhető. A stadionoknál láthatóan erődemonstrációt tartottak a rendőrök, több mikrobusznyi egyenruhás vonult ki a helyszínre, nem is lehetett látni egyetlen kábítószertől bódult fiatalt sem, akik az utóbb hónapokban lakhelyüknek tekintették a metrómegálló környékét, és kéregetésükkel, vulgáris beszólásaikkal rendszeresen zaklatták az utasokat.

Az 1-es villamos megállójában is rendőrök álltak, így az utasok nyugodtan tudtak jegyet venni az automatából. Bár a többség most is előre megvásárolt jeggyel érkezett, hiszen az utóbbi időben a készüléket szinte a nap minden szakában hiányos öltözetű, drogtól szédelgő, sokszor őrjöngő fiatalok vették körül, akik valósággal rászálltak arra a szerencsétlen járókelőre, aki gyanútlanul elővette a pénztárcáját.

A villamoson is békés volt a hangulat, egyetlen randalírozó vagy bódult állapotban remegő ember sem zavarta meg a csendet. A hírhedt Hős utcai megállóban is rendőrök álltak, ahogy a drogelosztónak nevezett utca bejáratát is egyenruhások őrizték. A Népligethez közeledve aztán csökkent a rendőri jelenlét, a Vajda Péter utcánál már láttunk két herbálos fiatalt, egyikük a megálló plexijének dőlve, ernyedt végtagokkal, félájultan pihegett, miközben valamivel jobb állapotban lévő társa próbált bele életet lehelni. A népligeti aluljáróban aztán már nem találkoztunk rendőrrel, de drogos fiatalból is csak néhány volt, ők éppen két kölyökcicával és egy zsemleszínű kutyával próbálták rávenni a járókelőket egy kis adakozásra.

A hatalmas rendőri jelenlét vélhetően az utóbbi idők döbbenetes történéseinek köszönhető. Néhány hete egy kutyát rúgtak le a gazdája mellől a járműről. Vasárnap egy holtestet találtak a Puskás Ferenc Stadion metrómegállónál, kedden pedig néhány óra leforgása alatt tizennyolc fiatalt vittek kórházba egy új, nemrég az utcákra kerülő dizájnerdrog miatt.

Persze kérdés, meddig tart ez a rendőri jelenlét, és ha csökken a lendület, utána visszaszivárognak-e drogosok a villamos megállókba és a Stadionok metróállomáshoz.

Forrás: Kőbánya.info, MNO