Eladó a volt Gomba abc épülete

A Pongráctelep nevű Facebook csoportban osztották meg az internetes ingatlanhirdetést, melyben 29 millió forintért kínálják eladásra a volt Gomba abc épületét. Az ingatlanközvetítőkre jellemző “leleményességgel” családi házként hirdetik a nyilvánvalóan csak üzletnek, raktárnak használható vasbeton téglatest épületet, belső fotókkal, és egy alaprajzzal, ami szerint a 160 nm alapterületen az eladótér mögött hátul raktár van, jobboldalt pedig iroda és vécé.

Az épület a Gomba nevet az elődjétől örökölte, amely még valóban egy gomba formájúnak is mondható faépület volt az 1950-es évektől*, aminek a helyére 1965-ben építették a mai betonkockát. Itt folyamatosan működött élelmiszerüzlet (utoljára Reál) a 2010-es évek elejéig, majd pár éves szünet után egy új bérlő Coop boltot nyitott 2016 márciusában, de ez sajnos még az év nyarán váratlanul bezárt. A Coop-bérlő pár hete vitte el a maradék  készleteit a boltból, és azóta már csak eladásra hirdetik, bérlőt mintha már nem is keresne a magántulajdonosa.

*A régi Gombáról sajnos nem ismerünk sem fotót, sem alaprajzot, ha bárki tudna ilyet megosztani a köz javára, szívesen leközölnénk.