Október 23. – ünnepi megemlékezések Kőbányán

A Kőbányai Önkormányzat október 23-án, kedden tartja meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójára való ünnepélyes megemlékezést. Idén különleges műsor is lesz: a nemzeti ünnepnapon a “Mártírok, avagy a Pesti Srácok” című musicalt tekinthetik meg a kőbányaiak a Kőrösiben, a színmű írója Harsányi Gábor, kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes művész. A mű 2012-es bemutatásakor nagy sikert aratott, Harsányi Gábor 1956-os emlékérmet kapott. A nézők most egyedi produkciót láthatnak, hiszen a szerző felújította a darabot. Az ünnepi előadásra korlátozott számban még igényelhető jegy a Kőrösi információjában!

Időpont: október 23., kedd 17.00
Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ színházterme, 1105 Budapest, Szent László tér 7-14. Beszédet mond: Harsányi Gábor, kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes művész

Ezenkívül, a forradalmat leverő szovjet csapatok áldozatai előtti tisztelgésül november 8-án, csütörtökön 10 órakor koszorúzási ünnepséget tart az önkormányzat a Silye Sámuel és társai emlékére állított emlékműnél. (1105 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út – Maláta utca sarok). Beszédet mond: Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere.

Forrás: Kőbánya.info