Pénteken kiállítással nyit új helyén a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény

Oly sok év várakozás után idén végre új és méltó helyre költözhetett a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény. A Füzér utca 32-ben egy XIX. századi polgárházat újítottak föl és rendeztek be, amivel nem csak méltóbb helyet kap Kőbánya hekytörténete (a korábbi Halom utcai alagsori helyiség után), de jóval több teret is.

Az ünnepélyes megnyitó alábbi meghívója szerint június 28-án, pénteken 13:30 órától (a Szent László Napok keretében) mindjárt két kiállítást is megnyitnak az érdeklődő látogatók előtt: egy állandó helytörténeti kiállítást “Kőbánya aranykora” és egy időszaki kiállítást “Drasche: téglától a porcelánig” címmel. A megnyitóra mi is elmegyünk és igyekszünk látványos fotókkal beszámolni az új Kőbányai Helytörténeti Gyűjteményről, melynek meglátogatására már előre is biztatjuk minden pongráctelepi olvasónkat.

Apropó, a Füzér utca 32. megközelítése Pongráctelepről többféleképpen is lehetséges: a 37-es villamosról mindjárt az Őrháznál érdemes leszállni, és onnan 500 méter séta, vagy a 95-ös buszról a Mázsa térnél leszállva 700 méter séta, vagy végig gyalog is csak 900 méter (a Csilla utca – Pongrác út sarkától mérve, át a vasúti felüljáró gyalogos részén). A Kőbányai Helytörténeti Gyűjteménynek ezentúl helyet adó épületet az alábbi, márciusi fotóról lehet felismerni (valójában a nyerstégla homlokzatú és a fehéren vakolt falú épület is az új kiállítóhely része).